Hovedside
Om laget
Aktivitetsplan
Bilder
CD
Notehefte
Årsmelding
Vedtekter
Lenker
Støtt oss
Kontakt oss 
   

Bilder 2024

13.02.24: Vinterfest for leikarringen 

Det er alltid like trivelig å delta på vinterfest sammen med Romsdalsmuseets leikarring, med dansemusikk, sangdanser og god mat og drikke. Bildene taler for seg; vi hadde en flott kveld på Reknesstabburet i lag med små og store dansere, som nå forbereder seg på en ny og hektisk sesong. Det blir mange øvingstimer framover. Om noen måneder kommer tusenvis av cruiseturister og andre turister til Romsdalsmuseet kommer å se leikarringen opptre.

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

  Sample Image

Sample ImageSample Image

Sample ImageSample Image Sample Image

  Sample ImageSample Image

Sample ImageSample Image

04.02.24: Dans på Krona 

  Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 

28.01.24: Som skapt for kirkemusikk

 Sample Image

Det hadde han neppe trodd, vår kjære klarinettist Guttorm fra Vigra, at han skulle få den store ære å ha komponert inngangsmusikken da det var gudstjeneste i Nesset kirke i Eidsvåg 28. januar. I tillegg hadde vegsalt-motstander Arnold sørget for det elegante, søte arrangementet av «Brudemarsj, Opus 100».

Noen brudepar så vi ikke denne vintersøndagen, men trauste menn og kvinner og noen barn, prest, organist og andre kirkens medhjelpere likte det Romsdal Spelemannslag hadde å by på i det vakre kirkerommet.

De pent pyntede musikerne og kantor Erik Fostervoll tok menigheten med på en meget stemningsfull utgave av den kjente salmen «Herre Gud ditt dyre navn og ære», hele 8 vers fordelt på dur og moll. Laget hadde deltatt på gudstjeneste samme sted året i forvegen, og innledningen viste at laget hadde ligget i hardtrening før dette prestisjefylte oppdraget.

En pustepause var påkrevet, og det fikk musikerne gjennom ord og sang fra prest Andrè Sjåvåg, kantor Erik Fostervoll og menigheten; Syndsbekjennelse, Bønnerop Kyrie og Lovsang Gloria.

Salme 30 «Et barn så lystelig» og salme 488 «Ingen er så trygg i fare» gjennomførte spelemannslaget og kantor på fremragende vis og med menighetens fulle deltagelse.

Dåp var det denne gang også, og som i fjor spilte laget «Bånsull» komponert av Guttorm, ledsaget av Lillyanne Blindheim-Rødals vakre tekst. Lillyanne gikk så altfor tidlig bort i fjor sommer, og en annen «vigring», prest Andrè Sjåvåg tok denne gang seg av framføringen av teksten. Noe han gjorde på en måte som ville gjort Lillyanne stolt.

Laget spilte også Arnolds komposisjon «Savn», som hedret spillemenn og spillekvinner som hadde gått bort. En komposisjon til ettertanke over alt vi har mistet personlig og musikalsk de siste årene.

Etter menighetens lesning av Rom 10, 13-176, spilte spelemannslaget «Nå takke alle Gud», fulgt av Hallelujavers 977,4 og dagens preken fra Markus evangelium om viktigheten av jordens grøde og frøets betydning. Der selv et lite sennepsfrø kan bli større enn alle hagevekster og få så store greiner at himmelens fugler kan bygge rede i skyggen av det. Noe for hagen på hustaket til Jan…?

Spelemannslaget stilte igjen med nystemte instrument; «Deg å få skode er sæla å nå». Deretter takkoffermusikk, «Klomstad-Pe», som forhåpentligvis ga en del midler til Bibelselskapet.

Etter kirkelig bønn var en kvartett bestående av Leidulv, Arne, Ane og Erling klar med «Kom hjarta gjær din rekneskap», før hele laget spilte med i salmen «Navnet Jesus blekner aldri». En mektig framføring.

Under postludium fikk menigheten (halvfull kirke) oppleve «Kjøpstadvalsen» av felespiller Anes oldefar Nils, en framføring som viste at her var spelemannslaget virkelig på hjemmebane. Folk satt «limt» til benkene til siste tone, og takket med velfortjent applaus (litt sjølskryt må vi unne oss).

Gudstjenesten ble avsluttet med kirkekaffe, og de fleste musikerne gikk ut av kirka noe tyngre enn da de kom. For kaffen var aromatisk på topp, maten mektig og mettende.

PS: Vi er ønsket tilbake til gudstjeneste også neste år. Det er bare å legge seg i himmelsk hardtrening!

 Sample Image

Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 

 
© 2024 Romsdal Spelemannslag

Hosted by: SPIFO LIMITED | Powered by: GoEdit™ / JOS | GoEdit™ a SPIFO LIMITED trademark.
Version: 12C2