Hovedside
Om laget
Aktivitetsplan
Bilder
CD
Notehefte
Årsmelding
Vedtekter
Lenker
Støtt oss
Kontakt oss 
   

Bilder 2022

  

 

14.12-22:  Koselig avslutningskveld

 

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

  

07.12.22: Konserter på Glomstua med julepreg

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

Romsdal Spelemannslag er populære gjester på Glomstua. Bare et par uker etter forrige to konserter, var vi på plass igjen for å ha nye konserter med langt mer julepreg. Det satte beboere, pasienter, ansatte og pårørende stor pris på. I øverste etasje var det  "stinn brakke", og vi fikk flotte tilbakemeldinger etterpå. Fantastisk artig å spille for så takknemlige tilhørere. Så vi kommer snart tilbake,  med et skreddersydd program!

Alle foto: Ove Rødal (gitarist) 

 

 

26./27-2022: To førjulskonserter på Romsdalsmuseet

  I fjor ble vi invitert til Romsdalsmuseets første store førjulsfest. Så fornøyd var museet med vår musikalske innsats at de i år inviterte oss til å holde konserter i det store teltet både lørdag og søndag. Det gikk kjempebra, og museumsdirektør Solli har allerede uttrykt ønske om at vi er tilkbake også neste år!

I fjor var det bitende kaldt ute, i år null snø og mildt. Men teltet var varmt både i fjor og i år.

Vi kombinerte kjente slåtter med sanginnslag i samarbeid med Ingmund, og holdt det gående for et entuiastiusk publikum i 45 minutter i strekk både lørdag og søndag. Nedenfor er noen bilder fra begge dager.

 

 Sample Image

Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

  Sample Image

Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 

25.11.2022: Avskjed med Norvald

 

  Sample Image

Nordvald (11.1.1947-14.11.2022) var ein flink felespelar og ein god kamerat for oss alle i Romsdal Spelemannslaget.

 Sample Image

 Sample Image

Spelemannslaget spelte Nordfjordvalsen og Nordfjordsongen. Foto: Kirkeland 

 Sample Image 

Jan Flatholm heldt ein fin minnetale om Norvald si tid i spelemannslaget. 

Sample Image

Bårebuketten frå Romsdal Spelemannslag 

 Sample Image

Kjell Inge kondolerer Inga, ei fantastisk kone og støttespelar for Norvald. Inga sette stor pris på at laget spelte to melodiar frå Nordfjord.

Sample Image

Samla utanfor Røbekk kyrkje; Guttorm, Jan, Terje, Lillyanne, Arne, Per Kåre, Arnold og Leidulv. 

Romsdal Spelemannslag tok 25. november farvel med ein flott ven, felespelar Norvald Jon Sandvik. Norvald døydde 14. november etter ein tids sjukdom, 75 år gamal. Norvald sin flotte storfamilie og vener var til stades i Røbekk kyrkje. Spelemannslaget valde musikk frå Nordfjord, der han vaks opp; Vals frå Nordfjord og og Nordfjordsongen. Ein bårebukett var ei siste helsing frå laget.  Der stod det: «Tusen takk for mange gode musikalske år og opplevelser. En siste hilsen fra Romsdal Spelemannslag».

Forrettande prest var Sigurd Stige, organist Erik Fostervoll.

Jan Flatholm heldt ein minnetale som tok for seg Norvald si tid i spelemannslaget i ein mannsalder:

Kjære familie og vener av Norvald!

I «innboksen» på PC-en min stod det som emne: «Trist melding». Det kom mail frå styret i Romsdal Spelemannslag om at Norvald døydde i dag.

Dette kom rett og slett uventa på oss i spelemannslaget. Vi hadde ikkje venta at denne utgangen skulle kome så fort.

Norvald har vore aktiv medlem i laget i lang tid. Han kom til oss på ei øving på Molde vidaregåande skole, stilt og roleg. Dialekta hans røpte at han ikkje var romsdaling. Han hadde med seg fele og kjende godt til musikken etter Rosenlid, Sølvberg, Brendefur og Hjellbakk. Han trengte ikkje seie meir. Norvald hadde speltradisjonen sin frå Indre Nordfjord. Vi starta då med å spele Vals frå Nordfjord, frå det blå heftet vårt, den same musikken som vi nettopp spelte.

Spelemannslaget hadde øvingar kvar veke. I tillegg hadde vi speleoppdrag og dugnadsarbeid. Norvald var med på speling for Romsdalsmuseets leikarring, speleoppdrag på 17. mai, Løvikremma på Gossen, Molde rådhus, jubileum,  åremålsdagar, BUL Molde, Molde Havnevesen, på hurtigruteskipet Midnatsol over Hustadvika, på mange sjukeheimar og i fleire kyrkjer. Lista er eigentleg lengre, men eg stoppar her.

Så vart det ein lang periode i laget med mindre speling, men med mykje bygningsarbeid. Romsdalsmuseet skulle reise opp att Reknesstabburet, med hjelp frå spelemannslaget, både med pengar og praktisk arbeid. Norvald stod då EIN dag med munnbind i ein kjellar på museet og pussa 170 år gamle golvbord. Ein annan dag stod han med målarkost, utvendig på Reknesstabburet, saman med Lars Birger!  Reknesstabburet skulle bli det nye huset vårt, med øvingsrom, kjøkken, kontor og arkivrom og spelemannsstove med premieskap.    

Kvart år reiste vi på kappleik. Norvald har vore med på fylkeskappleikar, Distriktskappleiken og Landskappleiken/Landsfestivalen. Laget har også vore arrangør av kappleikar. Norvald fekk då sin plass i organisasjonen: «Med ansvar for registrering av påmeldingar og klasseinndeling», og sjølvsagt med innbetalingar. Han laga eit dataprogram for denne oppgåva. Norvald var rett mann på rett plass. Han var svært pliktoppfyllande og påliteleg! Det fekk vi også merke då han var kasserar i laget i mange år. Det var verken manglande rekneskapsbilag, eller feilføring i hans periode som kasserar.

Spelemannslaget var ofte på reise, på spelemannstreff til andre lag, eller var sjølv vertsskap. Norvald har mellom anna vore med til Fjelli i Stryn, Oppdal, Valldal, Trondheim og Jämtland. Og i 2015, då spelemenn frå Trøndelag og Sverige kom  til Molde og Bjørnsund, var også Inga med og stelte i stand kveldsmat til alle på Reknesstabburet.

I 2009 kom CD-en «Dans på stabbursloftet» ut. Også her spelte Norvald fele.

Minna og dei gode opplevingane saman med Norvald, er mange.  Saknet er stort.

FRED OVER MINNET DITT!

 

16.11-2022: To konserter på Glomstua

 Eksempel på bilde

  Sample Image

Spelemannslaget er stadig på farten, og denne onsdagskvelden spilte vi konsert i to ulike avdelinger på Glomstua.. Det var svært mange beboere og pårørende som ville høre og se oss. Dermed ble det også ganske trangt "om "saligheten" i konsertlokalene. Men vi kom oss skapelig bra fra det musikalsk, og etterpå var det bare godord å få fra de beboere, pårørende og ansatte vi snakket med.

Men to konserter på en kveld er krevende, og interessen for å fortsette med øving borte i vårt faste lokale etterpå var derfor på et ganske beskjedent nivå. Så den ideen ble ikke realisert.  

Vi bød på et variert program, der en del var sangnumre med vår faste vokalist Ingmund. Ole Ivars-melodien om kjerringa som ikke kunne spille trekkspill, men var en kløpper til å hogge ved, var som vanlig et særdeles populært innslag, med artig tekst og god rytme.  

 

05.11.22: Deltok på konsertdugnad på Plassen

 Eksempel på bilde

Vi innledet konsertdugnaden på Plassen også denne gang. 

  Eksempel på bilde

Paul slapper av etter konserten.

Lørdag formiddag deltok Romsdal Spelemannslag i musikkdugnaden på Plassen. Vi var de første på scenen, før en rekke lokale kor og korps spilte. Dette bildet fra midt i trappa ble tatt av min datter Camilla.

Vi spilte fire melodier, to av dem sangnummer med Ingmund Frisnes som vokalist og bassist. En hyggelig start på en hektisk bylørdag.

 

22.-23.-2022: Endelig fylkeskappleik igjen

Etter to pandemiår kunne endelig spelemannslag/folkemusikere igjen samles til fredelig musikalsk kappleik, og denne gang i fellesskap med DM i trekkspill og toradere. Det ble kanskje ikke helt det vi forventet oss i Ulsteinvik resultatmessig for spelemannslaget, men det inspirerer oss bare til å bli enda bedre neste gang!

Vi kunne i alle fall glede oss over 1. pris til Arne i klassen Solist gammeldans trekkspel/durspel senior (76 poeng), mens Jim Erik Johansen kom på 2.plass i klassen for eldre folkemusikkinstrumenter senior, med sin munnharpe (60 poeng). I klassen Nyskaping kunne Guttorm og Arnold innkasserte 3.plass med Springar og Nyskaping 2020 (58 poeng). De skulle vært bedømt hver for seg, men havnet i samlenavnet Romsdal Spelemannslag. I tillegg til de to komponistene, besto kvintetten av Ove Rødal, Terje Rubberdt og Arne Lied. Laget gjorde også ifølge mange en fin innsats. Men med bare 50 poeng fra dommerne, ble det kun en 11.plass denne gang.

Må også få skryte av en av våre nye medlemmer. Paul Hillestad deltok i klasse B for fele/hardingfele og fikk en fjerdeplass med 38 poeng. Det er alt for få oss som er med individuelt på fele på kappleikene, så all honnør for at Paul på en fin måte representerte laget. Håper flere kan følge hans eksempel neste år!

Det ble arrangementsmessig en fin gjennomføring av kappleik/DM, men den gode fellesånden lagene imellom var kanskje noe labrere enn i "gamle dager". Det tar seg nok opp etterhvert som pandemien blir et fjernt minne, og det igjen kan bli tid og overskudd til buskspill i ulike varianter.

PS: Resultatliste er sendt ut på mail fra Hans Erik. 

 

 Eksempel på bilde

To gode musikervenner, vår egen stjerne Leidulv og Kjell Arne Nakken fra Dåm og Drag. Sistnevnte

deltok i fele klasse D/E og vant! 

 Sample Image

Romsdal Spelemannslag anno 2022, på hotellet i Ulsteinvik etter dansespillingen. 

 Sample Image

Spelemannslaget sett ovenfra. 

 Sample Image

Spelemannslaget sett ovenfra og i en mer oppløftende kroppsholdning. 

 Sample Image

Utgave to av foregående motiv. 

 Sample Image

Her øves det før lørdagskveldens dansespill. 

 Sample Image

Jim Erik Johansen briljerte på munnharpe. 

 Sample Image

Vår musikalske leder Arne imponerte på trekkspill: 1.plass! 

 Sample Image

Komponistene Arnold (Nyskaping 2020) og Guttorm (Springar) deltok i Nyskaping og fikk (litt merkelig) felles poengsum og 3.plass. De hadde musikalsk støtte av Ove, Terje og Arne. 

 Sample Image

Uten mat og drikke duger ikke spelemannslagets musikere. 

 Sample Image

  Koselig at Narissa og Eva Milin ble med Paul til Ulsteinvik.

 Sample Image

- Jeg heter Jan, men det visste du vel..... 

 Sample Image

Trio ved middagsbordet på Quality Ulstein Hotel i Ulsteinvik; Lillyanne, Ingunn og Jan. 

 Sample Image

Ingen tvil om matglede og matlyst her.... 

  

 Sample Image

Hans Erik og Ragnhild trivdes i Ulsteinvik. 

 Sample Image

Paul, Berit og Arne koser seg med god mat.Paul gikk foran som et godt eksempel, ved å representere

laget på fele i klasse B tidlig lørdags formifddag. Håper flere kan følge opp neste år. 

Sample Image

Terje fordypet i bassbesifringen under siste øving før dansespill.

 Sample Image

Gode lyttere; Arne, Kjell Arne Nakken og Berit. 

 Sample Image

Hva er det Arnold forteller her? Noe morsomt tydeligvis, men neppe om fotball.... 

 Sample Image

Jim Erik, Britt Elise Skram og Terje. 

 Sample Image

Venter spent på dommernes avgjørelse. 

 Sample Image

Musikalsk leder Arne. 

.Sample Image

Spente på resultatene... 

 Sample Image

Hyggelig med økning fra to til tre på klarinett. 

 Sample Image

Konsentrert gjeng på siste øving før dansespill. 

 Sample Image

To bautaer i laget; Leidulv og Knut. 

 Sample Image

God stemning her... 

 Sample Image

...og her... 

 Sample Image

Knut og lokal kunst passer godt sammen. 

 Sample Image

Laget klar for dansespilling (dette og neste to bilder). 

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

Verdens gladeste trio spilller i Romsdal Spelemannslag. 

 Sample Image

Leidulv (snart 89) lar seg ikke stresse av alt som skjer på en kappleik. 

 Sample Image

Vakkert dansepar, Hans Erik og Ragnhild. 

 Sample Image

Ivrig diskusjon: Lillyanne, Guttorm og Birgitte Nielsen fra Romsdalsmuseet, instruktør for barneleikarringen. 

Erling sitter i dype tanker.

 Sample Image

Radarparet Knoll og Tott: Arnold og Guttorm. 

 Sample Image

Hcvilket vakkert dansepar.... (Ingen nevnt, ingen glemt).

 Sample Image

Like vakkert par.... 

 Sample Image

Jan er her i den syvende himmel for å ha møtt kveldens dansedronning... 

 

 Sample Image

Lillyanne med kveldens dansepartnere, Jan ser veldig fornøyd ut! 

 Sample Image

3.plass i Nyskaping. Arnold tok imot prisen og er her sammen med de andre prisvinnerne.

 Sample Image

Arne mottar medalje som vinner av trekkspill-klassen. 

 Sample Image

En stolt musikalsk leder etter å ha mottatt 1.prisen. 

 Sample Image

2. plass til Jim Erik, her sammen med vinner Thea Marie Ytterdal, Valldal Spelemannslag. 

 

20.10-2022: Aukra nye kulturhus

Det var en nytelse å få spille i den nye kulturelle storstua på Falkhytten i Aukra torsdag, i regi av pensjonistlaget. Hele 180 hadde møtt fram for å kose seg med god og mye lokal musikk av Romsdal Spelemannslag og kåseri med alltid artige og poengterte Arild Hoksnes (med fortid i spelemannslaget og Nerbøvik-ekspert). For hvem er vi som er godt voksne; eldre, gamlinger, seniorer, brukere og andre mer eller mindre passende betegnelser?. Det var diktlesing og muntre historier - og nydelig sosakjøtt ble servert av flinke ungdomsskole-elever. Festkvelden ble ledet av alltid dyktige Ole Rakvåg, som avslutningvis overrakte blomster til vår høvding Hans Erik Wold.

Vi spilte følgende (Jan presenterte melodiene):

1. Reinlender etter Klungstad P, 

2. Øyapols frå Smågehauå 

3. Skotsk i G. 

4. Polsdans etter Knut i Tangå.

5.Bånsull  komponert av vår egen Guttorm og med tekst av Lillyanne

6. Wenge-reinlender.  

7. Bøkker-Skotsk. 

8. Nyskapningen 2020. 

9. Skotsken na Olga.

10. Valsen hass Gamle-Sivert, spilt to ganger som avslutning på kvelden. Mange var tydeligvis veldig glade i denne vakre valsen!

 Sample Image

 Sample Image

Sample Image

Sample Image

 Sample Image

  Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 

04.10-2022: Populært rådhus-besøk

Nærmere to hundre eldre fylte det meste av bystyresalen da Molde Pensjonistforening hadde sin oktobersamling i Molde Rådhus. Det var lagt opp til et allsidig program. En viktig aktør var spelemannslaget, som vanlig. Etter konserten på vel 50 minutter ble vi traktert med kaffe og deilig mat.

Det er alltid hyggelig å spille for medlemmene i pensjonistlaget, som ser ut til å sette pris på blandingen av lokale slåtter - og  kjente slagere med Ingmund Frisnes som vokalist og bassist. Vi gleder oss allerede til nye, koselige kvelder i rådhussalen.

Jan Flatholm presenterte låtene stødig og grundig.

Melodier:

1.   Reinlender etter Klungstad P

2.   Moldevalsen

3.   Stelle pent med kjerringa

4.   Øyapols frå Smågehauå

5.   Skotsk i G

6.   No kjem ein vals

7.   Polsdans etter Knut i Tangå  

8.   Irsk Vals

9.   Eg er ungkar eg

10. Den glade vandrer (allsang)

11.  Rønquisten

12.  Øverlisætra

13.  Eit brev med tre kjærlege ord

14.  Brudemarsj opus 65

15.  Brudlåt til Ulrika

 

  Sample Image

Romsdal Spelemannslag gjør seg klar til nok en konsert i rådhussalen. 

 Sample Image

Lillyanne konsentrert før nye vakre fløytetoner skal skapes. 

 Sample Image

Som vanlig var det god oppslutning på medlemsmøtet i Molde Pensjonistforening. 

 Sample Image

De siste detaljer diskuteres før en ny slått. 

 Sample Image

Musikalsk leder Arne klar til å lede sine musikalske tropper. 

 Sample Image

Gode venner; Jan og Leidulv. 

Sample Image

Snart klar for konsert. Fint å ha stødige menn bak seg! 

 Sample Image

Skål for Per Kåre og Terje. 

 Sample Image

Mye å diskutere etter konserten. 

 Sample Image

Hans Erik i kjent stil, og undersått Paul lytter andektig. Guttorm og Ingmund tar livet med ro. 


19.-22.08-22: Flott helg i Eikesdal

Det ble et fantastisk spelemannsstemne i unike Eikesdal. Dårlige værvarsler slo ikke til i indre Romsdal. Stemnet startet fredag og ble avsluttet mandag formiddag. Det ble tid til mye øving og samspill på Eikesdal Vertshus gjennom helga, en flott kirkekonsert, marsj ned til bygda og spill på tunet, tur til Mardalsfossen siste dag med vannføring, vandring langs en flomstor Aura med god sikt mot den bratte bilvegen ned Finsetlia, buskspill på ferja (ved kai) og en rørende avskjed mandag formiddag, da bussen startet turen mot Sverige.

Vi er fire lag som jevnlig samles over fylkes- og landegrensene. Denne gang var Romsdal Spelemannslag arrangør, med leder og ildsjel Hans Erik Wold i spissen. Han dokumenterte at 70-åringer kan være Norges sprekeste.

Gjester var BUL Nidaros sitt Spelemannslag i Trondheim, Trondheim Toradergruppe og Offerdals Spelmannslag i Jemtland, Sverige. Det var sol, litt regn, skodde, men alltid fint vær og gode temperaturer når vi var utendørs. På Vertshuset Eikesdal, som var basen, ble vi møtt av utrolig blide jenter som ga oss service med stor S. Førsteklasses frokostservering, lunsj og middag inkludert spesialservice til en frue som ikke tåler løk!

Kunnskapsrike folk fra bygda fortalte det meste som var verdt å vite om Eikesdal, fra "næt", ferje, skole, kirke, vegsamband, Aura, Mardøla, spelet om fossens skjebne og den pågående kampen for å få tilbake noe av vannressursene. Takk til Marit Wadsten, Frøydis og Henning Austigard - og prest Andre Sjåvåg for flott sang med Romsdal Spelemannslag som tonefølge (Hilsen til Eikesdal).

Noen dro hjem søndag ettermiddag. Våre svenske gjester, noen trøndere og mange fra vårt lag ventet til mandag formiddag, da bussen kjørte tilbake til Sverige. Det ble en rørende avskjed inkludert fine taler. Etter at bussen var på vegen østover, overrasket Hans Erik jentene på vertshuset med en pengegave fra en av musikerne i Offerdal Spelmannslag. Giveren ønsket ikke å ta med seg norske sedler tilbake til Jemtland, og ga vår leder i oppdrag å gi pengene til vertskapet. Hans Erik fikk flotte ord fra jentene i retur etter en seremoni i Arnardos ånd. De var svært fornøyd med helgas norsk/svenske besøk. Kjekkere gjester hadde de ikke hatt i år!

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 

  Sample Image

  Sample Image

Sample Image

Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

15.06.22: Avslutning med overraskelse

Det ble en overraskende avslutning på vår- og sommersesongen, både for webredaktør og flere andre. Etter at spelemannslaget hadde innledet med en musikalsk avdeling i starten, etterfulgt av bordsete med snitter, kaker, kaffe og annen god drikke, fikk Guttorm på vegne av Komiteen for æresmedalje ordet. I samarbeid med de to andre i komiteen, Bergtor Gjerde og Leidulv Stokkeland, ble fire nye æresmedlemmer utnevnt og fikk sine medaljer på vesten. De fire er Torbjørn, Ove, Erling og Solveig. Alle ble både glade og overrasket, og ekstra kjekt var det å se hvor mye denne utmerkelsen betød for veteranen på piano/orgel og hans livsledsager Liv Haldis. Alle fire holdt takketaler, og Torbjørns minner fra barndom og oppvekst gjorde sterkt inntrykk.

Spelemannslaget brukte avslutningen på sommersesongen til å spille gjennom alle fellesnumre til den store begivenheten i Eikesdal i august, der fem lag møtes til stort musikalsk treff over tre dager. 

Jim Erik Hoem Johansen, som har besøkt laget tidligere, hadde tatt med seg munnharpen denne sommerkvelden, og spilte flere melodier; Bukkhornmarsj av Henry Vike, Huttemetu, Munnharpeslått fra Setesdal, Fanitullen og Gamle Tresfjord, hæmbygda mi. På sistnevnte melodi fikk han tonefølge av Ane Kjøpstad, som synliggjorde at hun også kan bli en vokal forsterkning for laget. Vakker sang om barndomsbygda Tresfjord - og utmerket munnharpespill av Jim Erik.

Hele 19 personer deltok på siste øvings- og avslutningskveld. En flott og minnerik kveld.

 

 Sample Image

 Guttorm er klar for å meddele hvem som blir nye æresmedlemmer. Bak ham komitemedlemmene Bergtor og Leidulv.

 Sample Image

Glade og stolte nye æresmedlemmer, Ove, Torbjørn, Erling og Solveig. 

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

   Bilde over: Erling: Stolt æresmedlem!                                  Bilde 2: Alle er spente; hvem blir nye æresmedlemmer.

  Sample Image

Sample Image Sample Image  

Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

  Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

  Sample Image

 

 12.06.22: Konsert i Røbekk kirke -

i Arnold og Guttorms komponistånd 

 

Sample Image

Flott konsertlokale, Røbekk kirke.Foto: Eli

Sample Image

Ildsjelene våre, Arnold og Guttorm, etter konserten i Røbekk kirke, omgitt av kantor/organist Dirk

Hauenschild og kantor/organist/og denne gang tilhører; Robert Coates fra Sandøy og Aukra sokn.

 

  Sample Image

Konsert! Foto: Eli/Bergtor 

 Sample Image

Foto: Eli/Bergtor. 

 Sample Image    Sample Image

Ane i fint driv. Foto Eli/Bergtor                                   Komponistene og felegiganten. Foto: Eli/Bergtor

Sample Image

Nydelig sang av Liv Karin Lange. Foto: Eli/Bergtor

 

 Sample Image

Alle musikerne samlet etter konserten, sammen med organisator/kantor/organist Dirk. 

 Sample Image

To viktige aktører for konsertsuksessen i Røbekk kirke, organist Dirk og vår leder Hans Erik. 

 Sample Image

Konserten fikk god mottagelse av et stort publikum. Foran våre to trekkspillere. 
 

  Sample Image

 Sokneprest Magne Furuseth i Bolsøy takket for en fin konsert av spelemannslaget. 

 Sample Image 

 Arne, Ingmund og Dirk sjekker de siste notedetaljene.

Sample Image

Øvingsinnspurt for Ingmund.

 Sample Image

Øvelsesklar før konserten, med kjente tilhørere. 

 Sample Image

 Hans Erik og Guttorm diskuterer de siste detaljer før konserten.

 Sample Image

 Kjekt med gode støttespillere under siste øving.

Sample Image

Smilende Ove på tom mage, klar for snarlig avgang til bursdag, mens Hans Erik, Paul, Arnold og Leidulv ser mette og slitne ut etter en fantastisk  konsert, etterfulgt av god mat og drikke i det nye kirkesenteret vest for Røbekk kirke. Foto: Erling.

Sample Image  

Magdalena passer på Arnolds remedier etter konserten. 

 

01.06.22: Gjestebassist på Løvikremma

Ute var det kaldt, grått og hustrig tre uker før dagene ble kortere. I konsert-løa var det tørt og litt mindre kjølig, inne i stova varmt og godt. Vi fikk servert deilig mat og drikke - og som vanlig ble besøket avsluttet med utdeling av roser til musikerne, fra Løvikremmas trofaste vertinne Ann Ingjerd Dale. Været var nok årsak til at det var mindre publikum enn normalt, men stemningen var god. Vi spilte en del av melodiene til spelemannen Andreas Nerbøstrand fra Aukra.

Vi kunne vært bassløs siden både Terje og Ingmund var på reise, men multimusiker Kjell Inge la bort trekkspillet for anledningen, og debuterte med Oves amerikanske Fender jazzbass. Sporty gjort. 

 

Sample Image

 Sample Image

  Sample Image

 

Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 

 

25.05.22: Drømmedag på Gujord sammen

med Kleive Pensjonistforening 

 

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 

 Sample Image

 

 

05.05.22: Dugnad på museet  

Sample Image

En trofast gjeng møtte opp på årets dugnad utenfor Reknesstabburet; Erling, Guttorm, Per Kåre, Arnold, Terje, Jan og Norvald (ikke med på bildet). Foto: Morten Langnes. 

 

28.04.22: Konsert på Fræna sjukeheim

Formiddag 28. april spilte Romsdal spelemannslag konsert for et trettitalls pasienter og ansatte ved Fræna sjukeheim. Det ble en fin opplevelse for alle. Det er flott og oppleves meningsfullt å kunne bidra med kulturopplevelser på institusjoner. Bildene viser gjengen på 13 musikere under og etter konserten. Ane Kjøpstad hadde med seg sin mor Åse Ekroll, siden det var Anes debut etter noen måneders øving med laget. Ane gjorde en ypperlig innsats. Kjekt var det også å ha med Ingmund som vokalist - og bassist på "sine" melodier.

Konserten ble gjennomført med økonomisk støtte fra Sparebanken Møre. Tusen takk til banken. 

Sample Image

 Sample Image

Sample Image

 Sample Image

11.1/09.4.22: 75 år ganger to

Sample Image 

Sample Image

 

Norvald Sandvik rundet 75 år 11. januar, og ble nylig hedret med blomster av leder Hans Erik. Bildet er fra siste års sommerfest.

9. april var det Guttorm Roaldsnes Ulvund sin tur til å jubilere  Han ble gratulert på øving av lagets andre vigring, Lillyanne Blindheim-Rødal.

 

22.03.22: Øving i Røvik kirke

Romsdal Spelemannslag har planer om en kirkekonsert i år, og er i full gang med planleggingen.

I den forbindelse tok medlemmene turen til til Røvik kirke for å øve sammen med kantor i Bolsøy,

Dirk Hauenschild, et par kveldstimer. Det ble en effektiv øving i helt nye omgivelser.

Det er bare å glede seg til sluttresultatet!

 Sample Image 

Sample Image

Sample Image 

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 Sample Image

 

  Sample Image

 

 

16.03.22: Årsmøte  

 Sample Image

Paul, Per Kåre, Jan og Arnold.  

 Sample Image 

Leidulv, Liv Haldis og Terje. 

 Sample Image

Fekk blomar: Ove, Solveig og Arnold. 

 Sample Image

Styreleiar Hans-Erik runda 71 år på årsmøtet og fekk favorittgåve; Bokstavkjeks og raudbrus. 

Sample Image 

Lillyanne, Guttorm. Hans Erik, Solveig og Erling. 

 

Årsmøtet i Romsdal Spelemannslag fann stad på Reknesstabburet onsdag 16. mars 2022.

Hans Erik Wold held fram som leiar, og takka vere kasserar Erling Rørhus er laget sin økonomiske

situasjon betre enn nokon gong! Overskotet vart på over 23.000 kroner.

13 medlemmer var til stades: Arnold, Erling, Guttorm, Hans Erik, Jan, Leidulv, Lillyanne,

Liv Haldis, Per Kåre, Ove, Paul, Solveig og Terje.

To satsingsområde i 2022 er storarrangementet i Eikesdal i august med fem lag frå Norge

og Sverige, og fylkeskappleiken i Ulsteinvik i oktober.

Tre eldsjeler i laget fekk blomar av styreleiaren; Ove Rødal (heimesida),

Solveig (årsmelding) og Arnold (notearkiv)

 

Resultat av vala

Styret:

Leiar: Hans Erik Wold, vald for 1 år,

Nestleiar: Lillyanne Blindheim Rødal, 1 år igjen

Styremedlem: Guttorm Ulvund, vald for 2 år

Kasserer: Erling Rørhus, 1 år igjen

Første vara: Paul Hillestad vald for 1 år

Andre vara; Knut Haugros vald for 1 år

 

Musikkutval.

Leiar: Arne Lied

Medlem Leidulv Stokkeland

Medlem Arnold Farstad

Medlem Per Kåre Rørhus

 

Ansvar for heimesida:

Ove Øystein Rødal

 

Revisorar:

Jan Flatholm vald for 2 år

Solveig Pålerud, 1 år igjen

 

Valkomite:

Arne Lied og Terje Rubberdt

 

 

  

 

 
© 2024 Romsdal Spelemannslag

Hosted by: SPIFO LIMITED | Powered by: GoEdit™ / JOS | GoEdit™ a SPIFO LIMITED trademark.
Version: 12C2