Hovedside
Om laget
Aktivitetsplan
Bilder
CD
Notehefte
Årsmelding
Vedtekter
Lenker
Støtt oss
Kontakt oss 
   

Bilder 2013 - vår

22.06.13: Avslutning

Sample Image 

Sample Image Sample Image

Denne lørdagen avsluttet vi vår- og sommersesongen med spilling på Storkaia. Skipets navn: Celebrity Constellation.

Vi stilte med et slagkraftig mannskap som fikk god respons fra publikum. Været var lenge usikkert, men værgudene var på vår side under spillinga.

09.06.13: Båtspilling

Sample Image 

Heldigvis havnet ingen i restavfallet til høyre.

Sample Image  Sample Image

Sample Image Sample Image

 

Sesongen avsluttes med et par cruisebåtoppdrag. Det første oppdraget på Storkaia i sommer var for giganten ADVENTURE OF THE SEAS hvor vi utendørs stilte i bunadsvester, kvit skjorte og svart bukse, men også en del ekstra varmende jakker  i nordavinden. Været var surt og kaldgufset gjorde også at det ble noen sure toner. Felene likte seg ikke i åtte-ti grader. Men turistene satte pris på vårt timelange bidrag, med fotografering og applaus. Og takk for det.
 
 

26.05.13: Nerbøstrand-fest

 Sample Image 

Romsdal Spelemannslag & cos hadde storsuksess på Aukra søndag, med en flott musikk-kveld for å markere at Andreas Nerbøstrand ville vært 100 år. Arrangementet, i regi av Aukra Rotary, samlet stappfullt hus på gamle Breivik skole. Arild Hoksnes ledet festen på en ypperlig måte, og han hadde med seg trekkspiller Odd Arne Halås. I tillegg deltok flere andre musikere. Ordfører Bernhard Riksfjord, som kjente Nerbøstrand godt, avrundet festen med fine takkeord.

Se bilder/video på Ove Rødals Facebook-side.

17.05.13: Flott feiring

Sample Image

I nydelig vær gikk Romsdal Spelemannslags utvalgte kvinner og menn i borgertoget, og vi kom attpåtil i RBs nettside (bildet).

Etterpå var vi oppe på vår faste konsertsted, Kirkebakken, for en halvtimes opptreden.

08.05.13: Besøk av Hoksnes

 Sample Image

 Sample Image

26. mai skal vi delta på 100-årsmarkeringen av komponisten Andreas Nerbøstrand, og laget fikk besøk på øvingen av Arild Hoksnes som skal lede festforestillingen på gamle Breivik skole (kulturskolen). Han fortalte hva som skulle skje, og fikk også spille gitar siden gitarist Ove Rødal hadde matstell og revisormøte. Det gikk fint, for Hoksnes kjenner repertoaret ut og inn!

06.05.13: Dugnad

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Som vanlig stilte det opp noen trofaste, staute karer til dugnad rundt Reknesstabburet. Resultatet var strålende, og de fikk velfortjent grøt og kaffe etterpå. Det ble jobbet både rundt taket og nede på bakken denne gang.

20.04.13: Fylkeskappleik i Ålesund

Sample Image 

Bilde; Blide musikere etter flott innsats lørdag. Som man ser, vi var et stort lag på årets kappleik og med flinke, unge jenter blant oss "gamlinger".

Sample Image 

Fyr og flamme vant for andre gang på rad i Åpen klasse. Her i aksjon på scena i Ålesund.

Vi gjorde også denne gang en strålende innsats på Fylkeskappleiken, som ble arrangert i Ålesund. Vi oppnådde bronse i lagspill med komp (seks lag), og tok på nytt seieren i Åpen Klasse med Fyr og Flamme. I nyskaping delte Guttorm og Arnold seieren. Dåm og Drag gjorde det også skarpt, med seier i lagklassen og i gruppeklassen.

PS: Se også bilder på nett i RB mandag og på min Facebook-side (bli medlem av Facebook!). 

10.04.13: Besøk av Sæter

Sample Image 

Forfatter Alf A. Sæter besøkte oss på øvelsen denne kvelden for en gjennomkjøring av “fortellingen” Valsen frå Skjåk etter kaffepausen. Fortellingen (og musikk) skal fremføres på Kleive på ettersommeren. De slåttene som vi skal spille på anviste steder i fortellingen er følgende:

1        Reinlender e. Fylling ( H. Andersen)                       

2        Skamsarvalsen                                                        

3        Brimigubben                                                                    

4        Hamborger etter Nils Bergsvangen( Stockholm)   

5.       Skamsarvalsen                                                 

 

 20.03.13: Buafest

Sample Image

Sample Image 

Sample Image

Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image

I stedet for vanlig øvingskveld på Reknesstabburet dro vi utover til Breidablik i Bud for å være med på årets vårfest sammen med Bud Mannskor. Det ble en flott kveld, med fin mannskorsang ledet av dirigent Bjarne Harøy og med vår egen gitarist, bassist og sanger Ingmunn som en av kormedlemmene. Vi hadde vår en egen avdeling med sanger og slåtter, også fra Fræna kommune. Stor applaus og ekstranummer! Sangerne stilte opp med nydelig mat mellom de musikalske innslagene.

Tusen takk til Bud Mannskor. Vi stiller gjerne stiller opp flere ganger!

16.03.13: Flott stabburfest

Sample Image  Sample Image

Foto alle bilder: Ove Rødal 

Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Helga den 16. og 17. mars 2013 kom Spelemannslaget Fjelljom frå Stryn til Romsdal Spelemannslag. Dette var ein gjenvisitt etter at Romsdal var på tur til Fjelli i Stryn for nokre år sidan.

Leiar og ”primus motor” i Fjelljom er Arne M. Sølvberg, mannen med dei mange premiar, pokalar og spelemannspris innan folkemusikk og -dans. Gjestene frå Nordfjord vart tatt imot på ferjekaia i Molde og losa til Quality Hotell Alexandra. Etter innsjekking og felles middag vart det tid til ei kort stripe på by’n med ein avstikkar innom det nye kulturhuset, Plassen.

Ut på ettermiddagen møttest vi til øving i samspel på Reknesstabburet. Dansarar frå BUL-Molde, Sylte og Malme ungdomslag og Rauma leikarring kom kl 19.30. Gjestelaget starta så festen med godt dansespel i tradisjon frå Nordfjord. Romsdal Spelemannslag, med Liv Haldis Kvernberg som leiar, følgde etter med slåttar frå Nesset, Farstad og Aukra. Kaffi og kaker hadde dansarar tatt med seg. Det bogna i kaker av alle sortar. Under kaffien hadde Fjelljom ein konsert med musikk av einskildspelemenn og av heile laget. Asbjørg og Arne Sølvberg synte oss ei gamal utgåve av springar frå Nordfjord, ”Gamalt” vart danseforma kalla. Gjestelaget gjekk kledd i dressar frå ”moods of norway”, sidan laget nettopp hadde deltatt i ein reklamefilm.

Det var svært god stemning på huset vårt denne kvelden! Trass i liten plass, var det alltid 14-15 dansepar på golvet. Smekkfullt vart det i alle høve då begge laga spela fellesslåttane. Då gjekk det i eit feiande tempo med Reinlender etter Rasmus Gald, Polka med støyt frå Breim, Nordfjordvalsen, Polka frå Tresfjord, Kroken og ein polka. Den siste var laga av Arne i 1972 ved Fredriksvern Verft, Stavern. Det var overrekking av CD’ar til og frå begge laga. Den nyaste CD’en, ”Din og hass far sin - Runddansmusikk frå Nordfjord”, vart overrekt til Jan Flatholm frå Arne, med ”takk for alltid godt arbeid for folkemusikken, heilt tilbake til tida i Oslo!” Leiaren vår, Guttorm Ulvund, overrekte ei historisk LP-plate, Dans under Trollveggen, til Arne. Fleire dansarar takka Romsdal Spelemannslag for denne fine kvelden.

På søndagsmorgonen var det fleire frå Romsdal som åt frokost med Fjelljom på Alexandra. Ein stor takk for ei triveleg helg til Spelemannslaget Fjelljom!

”God tur og vel heim til Nordfjord!” – Og dermed for bilane gjennom Storgata mot ferjekaia.

 

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image 

Utenlandske gjester var med på festen. Foto: BUL Molde

15.03.13: Årsmøte

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Det ble et rolig og harmonisk årsmøte i Romsdal Spelemannslag – som vanlig. 16 medlemmer møtte opp på Reknesstabburet 15. mars.

Guttorm ble gjenvalgt som styreleder, og Solveig fortsetter som kasserer. Ove og Arnold stod ikke på valg.

Alf Idar og Kerstin gikk på en ny periode som 1. og 2. vara.

Liv Haldis fortsetter som musikalsk leder og med det også som fast medlem i styret.

Ny i valgkomiteen er Kjell Inge. Han erstatter Per Kåre, som holder fram som musikalsk organisator.

Laget står seg godt økonomisk selv i et år med flere lengre turer. Mange spilleoppdrag og midler fra Prosjekt Tilhørighet ga sammen med et pent rentetilskudd fra sparekontoen et overskudd i fjor på ca 10.000 kroner.

14.03.13: Snart storfest!!!!

 Sample Image

Bilde: Velkommen hit til Reknesstabburet lørdag kveld. Vi får besøk av Fjelljom og dansere fra flere lag, sier veteran Bergtor Gjerde i Romsdal Spelemannslag.

Bli med på lørdagens fest! Felevirtuous Arne M. Sølvberg og Fjelljom Spelemannslag fra Nordfjord er våre gjester lørdag 16. mars. De kommer på ettermiddagen og spiser middag sammen med styret.

Hele Romsdal spelemannslag må stille kl. 17.30 på Reknesstabburet. Møt opp!!!!!! Da rydder vi bord og stoler, og har så fellesøving med Fjelljom en times tid fra kl. 18.

Festen starter kl.19.30. Da kommer dansere fra flere lag i distriktet og forhåpentligvis også ektefeller/samboere og venner av oss som spiller i Romsdal Spelemannslag. Vi håper å være 60-70 personer totalt i lokalet. Et av danselagene har tatt på seg matansvaret.

Vi stiller selvsagt med vester denne kvelden og satser på en kjempetrivelig kveld med dans, musikk, prat og moro!

Velkommen alle sammen

PS: Husk årsmøtet fredag kl. 19. Styret møter 18.30.

07.03.13: Jubileumskarer

Sample Image Sample Image

Sample Image

Fredag 8. mars - på selveste kvinnedagen - fyller vår supersenior Trygve 95 år, mens Bergtor runder 80 på lørdag. Spelemannsgjengen på Reknesstabburet ønsker begge to lykke til med dagen!

01.03.13: Ny spilling på "Boducca"

Sample Image

Vi var tilbake på Fred Olsen-båten torsdag ettermiddag, med samme program som sist og - like populære. Suksess hadde vi også onsdagen før, ombord på "Vesterålen" som hadde 30-årsjubileum som hurtigrute.

12.02.13: Cruisebåtsuksess på "Boducca" 

Sample Image  Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image

Med fullsatt sal, 200 amerikanere og engelskmenn, ble det kjempestemning da vi gjestet årets første cruisebåt ved Storkaia, Fred Olsen-båten  "Boducca". Vi kom bardust på både mannskap og gjester, desto større ble deres gledessjokk over å møte fjorårets kappleikmestre i Møre og Romsdal. Med 18 musikere, av dette tre trekkspillere, ble det skikkelig sound, trampeklapp og ekstranummer og Stine og Arne som populære og morsomme presentører - på engelsk.

Snart venter flere båter på oss, hurtigrute og cruiseskip.

 

 
© 2024 Romsdal Spelemannslag

Hosted by: SPIFO LIMITED | Powered by: GoEdit™ / JOS | GoEdit™ a SPIFO LIMITED trademark.
Version: 12C2