Hovedside
Om laget
Aktivitetsplan
Bilder
CD
Notehefte
Årsmelding
Vedtekter
Lenker
Støtt oss
Kontakt oss 
   

Bilder 2012 - vår

30.06.12: Fest på Rød

 Sample Image

                       RBs fine bilde på rbnett.no, tatt av Håkon Mork.

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Faksimile av RBs dekning.                                                 Per Kåre koser seg med litt brunt.

Sample Image Sample Image

Flott duo-konsert på Rød.                                                               Na forb...knotten!

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

En fantastisk fin kveld for Romsdal Spelemannslag på Skogtun familiepark er historie. Sammen med Ola og Jorun Marie Kvernberg og Red Hot ble det mye god musikk på en kveld der regn og opphold skiftet om å ta ledelsen. De fleste av de rundt 100 publikummerne foretrakk derfor å sitte inne i teltet et stykke fra scenen.

Vi spilte musikk av Jon Kvernberg og Torbjørn fortalte historier mellom de fire melodiene. Etterpå ble det et ekstranummer fra Rypdal-siden, Sommernatten. Vi var hele 16 musikere inkludert Ola på kontrabass og Jorun Marie.

Deres duokonsert etterpå var en kjempeopplevelse. For en musikalitet og for et søsken-samspill!

En ros til velforeningen på Rød som stod bak arrangementet i de flotte omgivelsene. Vi kommer gjerne tilbake!

20.06.12: Nils Martins kveld

Sample Image

Sample Image

Sample Image Sample Image

I stedet for vanlig øving dro 15 av spelemannslaget kompetente musikere til Batnfjord denne onsdagkvelden for å være med på markeringen av at det var siste arbeidsdag for mangeårig rådmann Nils Martin Sæther. Med nyskrevet Nils Martin-vals av Arnoldus noteskriblar og avslutning med Bruremarsj fra Øre ble det en flott kveld som ble belønnet med trampeklapp av kommunens folkevalgte, administrasjon og inviterte hederspersoner. Vi ble traktert med rømmegraut, spekemat, kaffe og kake og kvitterte med to omganger av våre beste melodier. Takk til Jan som ordnet oppdraget. Vi var en av flere underholdningskrefter. I tillegg ble rådmannen mange godord til del i løpet av kvelden.

06.06.12: Flott øvingskveld

Sample Image

...laget med Ove.

Sample Image 

...laget med Torbjørn.

 Sample Image

Sample Image

Velkommen til bords, sier Liv Haldis og Torbjørn.

Vi har mange spennende oppdrag de nærmeste par ukene. Onsdagsøvingen ble lagt til Liv Haldis og Torbjørns hyggelig residens i Elnesvågen, der de disket opp med et fantastisk koldtbord til sine spillende gjester. I tre timer koste vi oss med intrikate toner, flotte melodier, hyggelig prat  og god mat, mens solen langsomt gikk ned bak Haukåsfjellet. Tusen takk til vertskapet!

02.06.12: Bryllupsspilling

Sample Image

Sample Image

Lørdag var en fin, men kald dag på Romsdalsmuseet. Der spilte vi utendørs for datter og svigersønn til havnekaptein Nilsen. Paret giftet seg i museets kapell og feiret dagen i Gildehallen.  Et trivelig oppdrag med både brudemarsjer og melodier vi spilte da vi ble fylkesmester i april.

29.05.12: Flere cruisebåt-oppdrag

Sample Image Sample Image

Sample Image

Vi har hatt to nye oppdrag for havnevesenet i Molde, to cruisebåtanløp 24. og 29. mai. Meget velykket ble begge spillejobbene, med en entusiastisk publikum fra mange land.

17.05.12: Fin feiring

Sample Image

En flott 17.mai tross litt grått vær. Spelemannslaget var som vanlig med i Borgertoget, denne gang med Guttorm som fanebærer for skadede Terje, og spilling på Kirkebakken omsorgssenter med kake og kaffe etterpå. Der var også tre av våre rekrutter med og gjorde en flott innsats!

 

04.05.12: Harald Nørve til minne

Sample Image

NRK Møre og Romsdal sin brilliante lydmann Harald Nørve har gått bort etter en tids sykdom. Han gjorde en kjempeinnsats for Romsdal Spelemannslag i samband med CD-innspillingene våre, og har mye av æren for det gode resultatet. Vi fikk også besøke ham i studioet i Ålesund før siste CD-en kom ut. En kjernekar som alltid var positiv til våre forespørsler! Vi lyser fred over hans minne.

02.05.12: Tur til Trondheim på ettersommeren

Sample Image

Det er nå klart at det blir gjenvisitt til toradergruppa i Trondheim helga 31. august til 2. september. Offerdal spelemannslag fra Sverige kommer også, samme lag som vi traff på Lyngstad for en del år siden. Det er bare å sette av kryss i kalenderen allerede. Vi kommer tilbake med mer informasjon etterhvert.

02.05.12: Dugnad på museet

Sample Image

Sample Image

Den årlige dugnaden rundt Reknesstabburet ble gjennomført som første halvdel av øvingen onsdag, og driftige karer og ei dame deltok. Her er gjengen samlet, foreviget av Bergtor, og i action, foto Per Kåre.

26.04.12: Glomstua

Sample Image Sample Image

 Sample Image Sample Image

 Sample Image

Torsdag var vi på et trivelig spilleoppdrag på Glomstua, hvor dagligstua var fullsatt av pasienter, pårørende og ansatte. Vi spilte programmet fra Fylkeskappleiken, og noen tok seg en svingom da vi tok en ekstra vals. Siden alle var opptatt med spilling, har vi ikke bilde fra dette foreløpig. Etterpå ble vi traktert med god mat og kaffe som bildene viser, og vi prøvde også også på lodd-lykke - uten hell.

 25.04.12: Feiring på Stabburet

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image

Sample Image Sample Image

Den flotte innsatsen på Fylkeskappleiken kombinert med at det var siste øvingskveld før sommeren for rekruttene våre, var god grunn til å feire med marsipankake, brus, kaffe og god alkoholfri champagne denne onsdagskvelden. Rekruttene hadde øvd på de to melodiene som ga oss seier i dansespill-klassen i Surnadal og spilte disse to sammen med oss før de avsluttet kvelden. Meget flinke jenter, som vi håper kan være med oss både på øving og spilleoppdrag til høsten.

24.04.12: Handyman i Enenvegen

Sample Image

Hvis du lurte på hvem tegneseriefiguren Handymanny i Disney Channel er bygd på, er svaret Per Kåre Rørhus. Han var den aller safeste i Fellesbanken, og du er ganske safe også om du hyrer den spreke pensjonisten til å lage postkasse-stativ som skiller seg ut i nabolaget. Bildet viser postkassen til ekteparet Rørhus og naboene i Enenvegen. Flott, ikke sant!

24.04.12: Aviskjendiser

Sample Image

I dag hadde RB sak om vår flotte innsats på kappleiken sist helg, basert på bilder og tekst som en eller annen har sendt inn til avisa (he, he).

 22.04.12: Seier i Fylkeskappleiken!

Sample Image

Glade vinnere utenfor kulturhuset i Surnadal. 

 Sample Image

Fra dansespillingen lørdag kveld. 

Sample Image

Like glad tre timer etter seieren, ved ankomst Per Kåres residens i Molde.

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image Sample ImageSample Image

Sample Image Sample Image  Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image  Sample Image Sample Image

Årets deltagelse på Fylkeskappleiken i Surnadal ble en stor opplevelse for laget og et historisk godt resultat etter mange måneder med intens øving. Seier i Dansespill, seier i Åpen klasse med Fyr og flamme-gruppen vår med rekordhøy poengsum, seier for Arnold i Nyskaping og seier for Fam. Kvernberg i klassen for grupper gjorde helga til en fest av de sjeldne.

Arrangøren Nordmøre Spelemannslag hadde lagt ned mye arbeid i kappleiken og det var bare godord å høre om både arrangør og dommerne fra Sør-Trøndelag.

Arrangementet ble raskt og smidig avviklet slik at det ble god tid til øving, deilig mat på hotellet og kulturhuset og prat med musikere fra andre lag.

Etter dansespillingen lørdag kveld var det flere timers buskspill i de samme lokalene, en høydare!

For res: Se Nordmøre Spelemannslags hjemmeside.

14.04.12: Bolsøy helselag 100 år

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Vi fikk den store ære å være med å markere en av folkehelsens storheter i distriktet, Bolsøy helselag, som feiret sitt 100-årsjubileum denne lørdagskvelden på Alexandras bankettsal. Først 25 minutters taffelmusikk mens gjestene inntok bordsete, deretter allsang (No livnar det i lundar) og til slutt Arnold Farstads spesialskrevne gave til jubilanten, Helsemarsj, der de 100 gjestene reiste seg og trimmet noen minutter rundt bordene.

Et artig oppdrag som vi gjerne gjentar ved 150 årsjubileet!

28.03.12: Den gyldne spaserstokk

Sample Image Sample Image

Siw Berg Rødal deler ut medaljer til mor og far.        Blid pianist fra Fræna. 

Sample Image

Full trøkk med dansespill fra laget.

Sample Image Sample Image

Flink trio, Ove, Erling og Terje...           og kvartett Norvald, Arnoldus, Guttorm og Terje.

Sample Image  Sample Image

Stødig frontduo, Liv Haldis og Leidulv.                             Taffelmusiker Odd er god å ha.

Sample Image  Sample Image

Mange tok turen på dansegulvet.        Fullsatt storsal under Den gyldne spaserstokk.  

Det ble atter en gang en kjempeartig kveld sammen med et par hundre eldre i storsalen på Alex da Sparebanken Møre hadde sin årlige utdeling av medaljer i samband med Den gyldne spaserstokk. Odd Staurset og Arne Lied fremførte taffelmusikk i god, gammel stil den første timen, og senere spilte hele laget til dans en hel time i strekk. Mange var ute på gulvet. De ivrigste danserne holdt ut helt til kl. 20 og var kjempefornøyd med innsatsen vår.

Om vi får lov, kommer vi tilbake også neste år! 

25.03.12: Olav Orvik død

Sample Image

Olav Orvik døde nå like før helga. Han sovnet stille inn på sykehjemmet i Midsund 88 år gammel. Olav spilte trekkspill i Romsdal Spelemannslag i ei årrekke, bl.a. var han med på ei av plateinnspillingene for noen år tilbake. Olav var nevø av Toralv Orvik og har bl.a. skrevet forordet til noteheftet spelemannslaget ga ut med slåtter av Toralv. Det blir begravelse i Otrøy kyrkje førstkommende fredag kl. 11. 

 

21.03.12: Avskjed med Nordstjernen

Sample Image

Samling hos Narvesen til oppvarming. Fotoet ble tatt av brasiliansk dame.

Sample Image

Fra spillingen på kaia, i lett duskregn etterhvert.

Sample Image Sample Image

Sample Image 

Sample Image

NRK-fotograf og kaptein tar farvel med Molde.

Sample Image Sample Image

Det er hektiske tider. To dager etter Marco Polo tok vi avskjed med hurtigruta Nordstjernen. Og hvilken opplevelse. Mye folk på kaia, stappfull båt og vi fikk spille både ute og inne, ble filmet av NRK og tiljublet av publikum. Vi fikk heller ikke forlate skuta før vi hadde spist marsipankake og kaffe.

Trolig får vi se igjen vår deltagelse både i lokale NRK-sendinger og et eget program om Nordstjernens siste ferd senere. Kjempeartig! Og vi sprudlet både inne og ute, med driv og tæl. Polka fra Tresfjord, Alekandersen-reinlender og ho Olga satt som et skudd inne på skipet, til stor begeistring fra tyskere, amerikanere, engelskmenn, brasilianere og nordmenn! Og ros fikk vi fra blide ansatte på Nordstjernen, også fra kapteinen - og havnesjef Nilsen smilte som en sol etter vår opptreden.

Hvilken start vi har fått på sesongen, med spelemenn som virkelig står på og stiller opp!

PS: RBs utskremte fotograferte oss fra alle vinkler, men det han presentere på nett og i avis var ikke mye å skryte av. Vi får satse på at NRK-programmet senere gir oss bedre dekning.

19.03.12: Ny båtopptreden

Sample Image

Sample Image

En ny tur ombord i Marco Polo denne mandag, og ny suksess ble det. To ekstranummer og trampeklapp fra rundt 100 engelskmenn og hollendere.

16.03.12: Prosjekt tilhørighet

Sample Image

Sample Image

I samband med kampen mot AaFK var representanter for lag, foreninger og organisasjoner som er knyttet til Prosjekt Tilhørighet samlet på Aker Stadion i regi av MFK. Kafeen var full av gode fotballvenner, blant dem Per Kåre og tidligere stjernespiller på Clausengen FK, Ove fra laget vårt.

Kjell Inge Røkkes selskap TRG har lagt hele 25 millioner kroner i potten som de ønsker å dele ut til det frivillige lags-livet i regionen, og Røkke deler gjerne ut mer enn i dag. Målet er et fullsatt stadion!

_ Bidraget fra Kjell Inge har virkelig gitt oss et løft. Prosjekt Tilhørighet er et flott tiltak, sier Per Kåre Rørhus, som er primus motor for vår innsats for prosjektet. Spelemannslaget satser på gode rekrutteringstiltak i samarbeid med kulturskolen i Molde. Midlene fra Prosjekt Tilhørighet skal brukes til å få ned gjennomsnittsalderen i laget i form av nye, unge medlemmer som kan føre den lokale folkemusikkarven videre!

Både Per Kåre og Ove forsynte seg grådig med pølse og brød, brus og kaffe. Middag hadde vi ikke hatt tid til å spise. Så fikk vi se MFK slå Kjetil Rekdal og Ålesund.

 Og alle fikk MFK-boka om gullsesongen.

13.03.12: Årsmøte

Et rolig årsmøte ble gjennomført på Kyllingstua tirsdag. Hele styret ble gjenvalgt, det vil si at Guttorm fortsetter et år til. Fjorårets overskudd ble ti kroner!

13 personer møtte opp på årsmøtet.

Solveig fikk - som vanlig - mye skryt for arbeidet med årsmeldingen, hele 24 sider denne gang, med jubileumsturen som 1.sidemotiv og Arnoldus i god slag. Han leste opp sin petit for forsamlingen, med en morsom forsnakkelse som fikk spelefolket til å humre!

Leder Guttorm tok i sin lille "tale" opp planer for å høyne kvaliteten i laget spillemessig. Trolig blir det en del to- og to-øvelser framover for at felistene skal lære av hverandre. Rett og slett spille hverandre bedre. Ideen ble godt mottatt.

Undervegs ble vi mettet av gode smørbrød og kaffe, i regi av Guttorm den brødkunnige, for å bruke Arnoldus-språk.

Sample Image

Sample Image

Sample Image Sample ImageSample Image

05.03.12: Marco Polo-suksess

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Årets første turistbåt la til havn i Molde 5. mars. Romsdal Spelemannslag gjorde sitt til at de britiske og nederlandske turistene skulle trives under oppholdet, med en halv times spill ombord. Meget populært innslag etter applausen å dømme, og det ble ekstranummer med ho Olga.

Hjerte-Arne delte ut tekster med Per Spelemann som publikum fikk være med å synge.

Om et par uker er vi ombord igjen i samme båt. Mandagens opptreden ga mersmak!

29.02.12: Skuddårs-spiller

Sample Image

En av trekkspiller Arne Lieds håpefulle, Ida Martine Lied, dukket opp under siste øving - på selve skuddårsdagen - for å spille fele samme med oss og danserne i BUL. Hun blir med fremover og forsterker laget også til kappleiken. Ida Martine har lang erfaring som felespiller, og hennes ankomst ble møtt med stor applaus av den lett aldrende forsamling. Hennes tilstedeværelse dro snittalderen ned mot 60 år.Vi håper den blide læreren fra Malme skole blir med oss lenge fremover og holder pappa med selskap, mens hennes yngre bror utøver avansert hip hop på andre arenaer.

 Sample Image

29.02.11: Årsmøteendring

Sample Image

Hei alle sammen.
VIKTIG MELDING FRA STYRET: ÅRSMØTE I ROMSDAL SPELEMANNSLAG ER ETTER VEDTAK I STYRET 27.02.12  UTSATT TIL  13.03.12.
MØTE VERT HALDE PÅ KYLLINGSTOVA FRA KL 19.00.
VEL MØTT.
Mvh. Styret / Guttorm.

21.01.12: Raumaspelet

Sample Image 

For tredje år på rad deltok vi lørdag på Raumaspelet, denne gang i Isfjordhallen. Det ble en fin tredjeplass på oss i konkurransen som mest dansbare lag, men det var meget jevnt og ikke langt fram til topplass. Her er lagsleder Guttorm med pokalen for innsatsen. Vi spilte to avdelinger, og fire melodier ble bedømt. I tillegg deltok Fyr og flamme, en gruppe innad i spelemannslaget med fire melodier, en fin debut. 

 Sample Image

Her er vi i gang med første danseøkt.

Sample Image

En nærmere stilstudie av noen flotte musikere!

 Sample Image  Sample Image

Arnoldus er en danseløve.                Herr og fru Rørhus venter på middag.

Sample Image

Øvelse for tre av medlemmene i "Fyr og flamme"; Moldevalsen.

 

 
© 2024 Romsdal Spelemannslag

Hosted by: SPIFO LIMITED | Powered by: GoEdit™ / JOS | GoEdit™ a SPIFO LIMITED trademark.
Version: 12C2