Hovedside
Om laget
Aktivitetsplan
Bilder
CD
Notehefte
Årsmelding
Vedtekter
Lenker
Støtt oss
Kontakt oss 
   

 

18.07.10: Midsundfestivalen

Masse folk og god stemning. Alle var glade for at vi tok turen ut til Midsund og samtidig besøkte stedene hvor de lokale komponistene hadde bodd, som Knut i Tangå og Toralf Orvik. Vi hadde lokalkjente Kjell Inge som guide.

Dette skreiv Øyavis etter vår opptreden

"Underhaldninga på senteret etter løpet var det Romsdal spelemannslag som sto for. Å få desse utover var eit bra trekk av arrangørane, ikkje minst var det tydelegvis til stor glede for den eldre garde. Musikken var fengande, og mange av melodiane laga av lokale komponistar. Her fekk publikum innblikk i ein del av den lokale kulturhistoria som er lite kjent. Midsund har opp gjennom åra fostra mange spelemenn og folkemusikkomponistar.

Konserten vart opna med «Otrøyvalsen» av Knut i Tangå, og dei spela fleire melodiar både av han og Toralf Orvik, mellom anna reinlenderen «Orviken».

Mange spelemenn frå Midsund har vore med i Romsdal spelemannslag. I dag er dei representert med den utflytta midsundingen Kjell Inge Ugelvik på trekkspel. Han  har teke med seg litt av den musikalske arven frå Midsund inn i laget".

Sample Image 

 Sample Image

Sample Image Sample Image Sample Image

Sample Image

24.06.10: Dockside

Sample Image Sample Image

Her lyttes - til jam...                             Konsentrert før spilling. 

Sample Image Sample Image

Full fart på SilverFox-scena.                  Som vanlig et flott publikum. 

Sample Image Sample Image Sample Image

Terje får viktig beskjed.  Skål da, gutter.              Signering av solgt CD.

Sample Image Sample Image

Edruelig nestsjef.          Liv Haldis og Torbjørn tar det piano. 

Sample Image

En liten pause på scena, før nytt nummer.

For n-te gang var vi på plass på Dockside og Silverfox i siste del av juni, og atter en gang var værgudene mot oss slik at det ikke ble spilling utendørs. Men vi stilte en slagkraftig tropp og publikum var som vanlig veldig positive og entusiastiske. Vi spilte en times tid, før det var jam.

16.06.10: Ekstraordinært årsmøte

Lederkabalen løste seg. Under det ekstraordinære årsmøtet på Reknesstabburet 16. juni ble Guttorm Roaldsnes Ulvund valgt som leder. Han gikk med på å fortsette i vervet fordi man fikk til en omrokkering av gjøremålene til den enkelte i styret. Arnold Farstad overlater kassererjobben til Solveig Pålerud, og blir selv Guttorms høyre hånd som nestleder. Bakgrunnen var Guttorms ønske om en nestleder som har mulighet til å være på de fleste øvinger, siden hans egen jobb i kommunen fører til en del øvingsfravær.
Det var tretten stemmeberettigede til stede på årsmøtet, og i tillegg fullmakt fra Jan Flatholm

 

 Sample Image       Styret 2010: Styret legger ofte møtene til småbarnsmor Solveig i Malmefjorden, av praktiske årsaker. Bak kamera Ove Rødal.  

 

15.06.10: Cruisebåt-oppdrag

Sample Image

Sample Image

Det går i ett for spelemannslaget i disse dager. Etter å ha tatt rake råsa heim fra Trondheim var vi på plass på Storkaia tirsdag kl. 17. Her ga vi 700 turister og et mannskap på 400 om bord på "Prinsendam" en innføring i svingende norsk folkemusikk, og etter de mange smil og taktfaste klapping å dømme var vi svært populære gjester.

 12.06.10: Åpning av St. Olavs Hospital

Sample Image

Her spiller vi på dialyse-avdelingen.

Sample Image

Full guffe i foajeen i Mor/barn-bygget.

Sample Image

Klart for generalprøve før spilling for Kong Harald.

Sample Image

Helge Førde i Brazz Brothers gir beskjeder før spilling.

Romsdal Spelemannslag var Romsdals representanter under den storstilte åpningen av St. Olavs Hospital 12. juni, med kong Harald som gjest (ikke kong Olav slik RB skrev i sin leder 14. juni!!!). Vi fikk spille Rake Råsa Heim sammen med Brazz Brothers og seksti folkemusikere fra Møre og Romsdal og Trøndelag. En stor opplevelse - og meget populært innslag på åpningsmarkeringen. I tillegg spilte vi for pasienter, pårørende og ansatte på flere avdelinger (dialyse, geriatri og Mor/barn-foajeen).

Vi overnattet som gode kristne på Pilegrimsgården i Trondheim sentrum, og på restauranten Kaktus på Bakklandet fredag kveld var Bergtor den store moromannen for oss tilårskomne spillemenn (kanskje ikke for servitøren).

05.06.10: Byfest

Sample Image

Atter en gang var vi på plass under Byfesten i Molde. Vi var kanskje litt få på scenen, men tilhørerne, og de var mange,  skrøt av fyldig og god klang fra sin frokostbord-plass i nydelig forsommervær.

17.05.10: Satte preg på nasjonaldagen

 Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image Sample Image

 Sample Image

Sample Image

Sample Image

17. mai ga ikke så mange solstrålene ute, men vi sendte musikalske solstråler mot det store publikum langs vegen i Borgertoget og etterpå på Kirkebakken Omsorgssenter. Usedvanlig mange deltok i toget, men dårlig vær gjorde at bare noen få våget å ta i bruk felene ute, blant dem mamma og datter Rypdal Kvernberg. Inne presenterte vi et spesialprogram for de eldre, med mange gamle musikalske godbiter tilpasset nasjonaldagen. Etterpå vanket kaffe og deilige kaker.

08.05.10: Internasjonal dag

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Dessverre var det et fåtall publikummere som fikk høre den vakre musikken til Romsdal Spelemannslag denne lørdagen inne i Rådhussalen i Molde. Været gjorde at få mennesker hadde tatt turen til byen for å oppleve den internasjonale dagen, der representanter fra ulike nasjonaliteter viste fram matretter og sin kultur. Vi satser på bedre lykke neste gang!

20.04.10: Den gyldne spaserstokk

 Sample Image 

Sample Image

Sample Image

Igjen en flott kveld i Alexandras festsal med 130 festglade damer og menn. Sparebanken Møres faste arrangement  Den gyldne spaserstokk med middag, underholdning og utdeling av premier til de eldre seniorene er et flott tiltak, og vi var så heldige igjen å bli invitert til å spille taffelmusikk og dansemusikk av primus motor for arrangementet, Siw Berg Rødal.

Første økta ble gjort av Terje, Ove, Odd og hjerte-Arne, mens vi var ti oppegående karer til siste økt, for ingen av våre dyktige damer kunne stille denne gang. I salen krydde det derimot av damer, mange av dem svært aktive og flinke på dansegulvet.

Foruten Romsdal Spelemannslag underholdt en dyktig gruppe fra Langmyra Skolekorps og Ola Gjendem fortalte om driften av Molde bymuseum.

17.-18.10: Fylkeskappleik

 Sample Image

Sample Image

Sample Image

 

Sample Image

 

Fylkeskappleiken 2010 er historie. Det ble et vellykket arrangement for Rauma Spelemannslag i det fine kulturhuset på Åndalsnes, og Romsdal Spelemannslag gjorde en god figur.

Både Leidulf og Arne ble suverene vinnere i sine klasser (fele klasse D og trekkspill) og barnebarna til Liv Haldis og Torbjørn imponerte med flott sang og spill på eldre instrumenter.

Spelemannslaget ble nummer 6 av 8 lag under dansespillingen med  poengsummen 109. I åpen klasse imponerte Havella fra Herøy med 1.plass foran storfavoritten Werner Barth. Vårt lag ble ikke premiert.

Sample Image Sample Image 

Sample Image  Sample Image  Sample Image

Sample Image  Sample Image

 

18.03.10: Suksess på Marco Polo

Sample Image 

Sample Image

Sample Image 

Sample Image

Vi har hatt vinterens første opptreden på en turistbåt. "Marco Polo" la til kai i Molde stappfull av engelsktalende turister. I gråværet var det nok lite å finne på i Molde, og derfor så det ut til at det halvtimes lange besøket vårt varmet ekstra. Vi fikk kjemperepons fra en nesten fullsatt dansesal, og måtte til med ekstranummer. Noen CD-er fikk vi også solgt.

Laget stilte ganske sterkt tallmessig, med feler, klarinett, gitar, bass og trekkspill. Arne Lied presenterte melodiene på engelsk.

Besøket ga absolutt mersmak. Kanskje vi blir byens nye store turistattraksjon? Det blir i alle fall Arnold glad for, som kasserer. For dette er med å gi penger i kassa vår!

14.03.10:  Årsmøte på Reknesstabburet

Sample Image

Guttorm R. Ulvund fikk velfortjente blomster for innsatsen som styreleder av nestleder Solveig Pålerud. Begge fortsetter likevel noen måneder til.

 Sample Image

Sample Image

Romsdal Spelemannslag sliter med å få på plass ny leder etter Guttorm R. Ulvund, som har frasagt seg gjenvalg. Valgkomiteen hadde spurt mange, uten å få napp, og foreslo derfor gjenvalg av hele styret og at styret selv valgte ny leder. En slik løsning ville ikke årsmøtet gå inn for. Guttorm løste det som så ut til å bli en vanskelig floke ved å tilby seg å sitte fram til sommeren. Det ble godt mottatt. Det betyr at valgene blir utsatt til et ekstraordinært årsmøte før sommeren, og at dagens styre derfor fortsetter videre noen få måneder. 13 personer stilte på årsmøtet, som gikk parallelt med at Molde Fotballklubb kjempet forgjeves i snøbygene mot Rosenborg. Nestleder Solveig Pålerud holdt årsmøtet oppdatert på stillingen på storskjerm når det var pauser undervegs. Føde kom i form av pizza fra Dolly Dimples. Applausen under årsmøtet gikk til Kerstin Løkseth og makker Palmer Løkseth som ble nummer ni av 41 dansepar uansett aldersgrense, og beste par over 60 år under NM - og til leder Guttorm R. Ulvund som fikk blomster for sin toårige innsats som leder. Så venter vi spent på hvem som overtar...  Årsmelding og regnskap ble enstemmig godkjent, årsmeldingen med noen små rettelser. Regnskapet viste et lite overskudd takket være gode renteinntekter. Et satsingsområde fremover blir markeringen av 75-årsjubileet neste år. Mange ideer ble kastet fram, både besøk til Sverige og USA og et eget jubileumsskrift. Også arbeidet med å få til et eget juniorlag ble trukket fram som viktig å prioritere framover.

 30.01.10: Raumatreffet en suksess

Sample Image

Rauma-karene våre Erling og Per Kåre foran bildet av Wenge som ble avduket.

 Sample Image Sample Image

Gjør klar til øving, folkens...                            Alle gode ting er tre...personer

 Sample Image Sample Image

Ka du sei, Bergtor...                                     Bergtor og Liv Haldis  i fart, resten i ro.

Sample Image Sample Image

Søren, tok med meg førerseddelen...           Hva skal vi spille for deg, Ove?

Sample Image Sample Image

Her skal det bli fart og rytme.                     To måter å bruke fela på, med og uten lyd.           

Sample Image Sample Image

Klart for Kvilaren...                                          Per Kåre har funnet tonen.

Sample Image Sample Image

I ska sæ dåkår, i kara...                                 Gjengen samlet på kulturhuset.

Sample Image Sample Image

Ja, dette gikk da fint.                       Et latterlig bilde...

Sample Image

Full fart på scena på Åndalsnes.

Sample Image

Og dansen gikk heftig til våre rytmer og melodier.

Sample Image Sample Image

Erling hilser på Wenge-slekta.                        Hva tenker du på her, Terje?

Sample Image Sample Image

Her lyttes ivrig til sjefens tale...                       Ja, her har vi det kjekt, far.

Sample Image Sample Image

Litt fingerspill av Knut "Buen".                        Arnold er en stor gris...! Nøff...

Sample Image Sample Image

Terje tok en prat med Wenge-slekta.              Her får Liv Haldis takk fra Midtgård.

 Sample Image

Her er det ringdans a la Færøyene til vår musikk.

Sample Image Sample Image

Når damene møtes, går praten lett...               To bue-eksperter fra hvert sitt lag.

Sample Image 

En blid Jan sammen med.......?

Sample Image

Torbjørn tok det helt piano.

Sample Image Sample Image

Knut vil gjerne være med på nytt bilde.                 Stille, her øves....

Sample Image Sample Image

Litt ulik kroppsteknikk her.                             Men ikke her.....

Det startet litt vaklende ved hotellresepsjonen, men tok seg opp utover kvelden. Raumatreffet, Raumaspelet eller Rauaspelet som det ved en trykkleif er blitt hetende for oss i spelemannslaget, bød på mye fin musikk fra De Frilynde, Rauma Spelemannslag, Valldal Spelemannslag og ikke minst oss selv.

Så når ra... enden er god, er allting godt!

 

 

 
© 2024 Romsdal Spelemannslag

Hosted by: SPIFO LIMITED | Powered by: GoEdit™ / JOS | GoEdit™ a SPIFO LIMITED trademark.
Version: 12C2