Hovedside
Om laget
Aktivitetsplan
Bilder
CD
Notehefte
Årsmelding
Vedtekter
Lenker
Støtt oss
Kontakt oss 
   

 • 16.12.09: Avslutning
 • Sample Image 
 • Sample Image 
 • Siste øvelse i 2009 ble holdt denne onsdagen, med ekstra mye god mat. I tillegg tok Kerstin med seg en DVD med bilder og film fra årets CD-innspilling og viste dette på storskjerm. En trivelig kveld.
 • ·         God jul til alle sammen!
 • 13.11.09: Fredagsklubben
 • Sample Image 
 • Sample Image
 •  
 • Sample Image
 • En superb gruppe fra spelemannslaget på plass ved generalforsamlingen til
  Fredagsklubben Vi spilte en halv time til stor begeistring
  fra et kyndig publikum. Etterpå framførte vi et par låter for julebordgjester fra Fræna
  i foajeen på Molde Fjordstuer. Like populært som i fjor!
 •   
Sample Image Sample Image 
Sample Image Sample Image 
Sample Image Sample Image
 Sample ImageSample Image
Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image 
Sample Image Sample Image
Sample Image Sample Image Sample Image Sample Image Sample Image
CD fest!!! Omsider ble det fest på stabbursloftet. Vel fortjent etter en flott innsats av alle sammen for å få til innspilling av CD pluss alle spilleoppdragene fra januar til langt ut i august.  CD-en vår med tittel "DANS PÅ STABBURSLOFTET" ble sluppet løs på INNFLYTTERDAGEN 29.08.09 og responsen skal vi ikke klage på.
Alle aktivt deltakende med ektefelle var invitert og i alt ble vi 31 personer, som kunne være med, til bords. Det ble servert koldtbord fra SKARSTUA og kaker til kaffen fra ENEN BAKERI. Begge deler falt helt i smak.
Styret stod for planleggingen, men fikk god hjelp til å sette lokalet i stand til festen.
 
Innslag: Per Kåre Rørhus fikk en stor bukett roser for sin innsats som primus motor i CD-komiteen. Rosene måtte han nok dele med de som sitter hjemme hver onsdag + +.
 
EPILOG av Arnold Farstad ble lest opp og høstet mye latter og gode kommentarer.
 
Allsang. Et "bestillingsverk" som styret hadde satt seg mål av å lage selv, ble øvd inn på rekordtid og sunget med stor mestringsgrad. Slåtten "Munnspillreinlender" etter A. Nerbøstrand var melodigrunnlag. Arne Lied var musikalsk leder.
 
Kveldens stunt !!! kom fra Kjell Inge Ugelvik med sin vise fra Misundet. Stor applaus for framføringen. Vi vil høre mer!!!
 


Sample Image 
Rekruttane våre på sjokoladekappleik 
Sample Image Sample Image
  

01.09.09: 75 år

Sample Image

Arne Kallmyr har i alle beskjedenhet gått hen og rundet 75 år. På siste øvelse fikk han velfortjente blomster fra leder Guttorm Ulvund. Her nøyer han seg med en kopp kaffe under CD-innspilling tidligere i år.

Gratulerer med vel overstått!

29.08.09: CD-slepp

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Så var dagen kommet - for CD-slepp. Sleppet var lagt til Innflytterdagen, der vi både var på stand og fikk en drøy halvtimes konsert på Rådhusplassen. Været ble bedre og bedre utover dagen, og det var langt mer folk i sentrum enn på tidligere Innflytterdager.

Vi fikk solgt rundt 50 CD-er og det må vi kunne si oss fornøyd med!

Per Kåre og Arnold ble intervjuet av NRK Møre og Romsdal ved Gunnar Sandvik etter konserten, og opptaket ble sendt mandag. For alle som ikke fikk høre sendingen på formiddag, går det an å få med seg intervjuet på www.nrk.no/mr. God reklame for laget - og CD-en!

25.08.09: Endeleg plate nummer tre!

Sample Image

Romsdal Spelemannslag nærmar seg 75 år. Men det er først dei siste tiåra vi har sett varigelydspor etter oss. LP-en ”Dans under Trollveggen” kom i 1977. I 1997 ga vi ut CD-en ”I Romsdalstakt”. 12 år seinare meinte vi det var tid for ei ny utgjeving. Dei gamle platelagra er nesten tomme, etter jamt sal år etter år. No trengst det påfyll av nytt materiale, og dei godemelodiane har lenge vore klar for innspeling! Resultatet: ”Dans på stabbursloftet”, som kjem 29. august, under Innflyttardagen i Molde. Løp og kjøp!!!Det er viktig å ta vare på folkemusikktradisjonane, og denne CD-en er eit lite bidrag.Spelemannslaget har fått høve til å gå gjennom skriftleg materiell og gamle lydbandopptak av fleiregamle spelemenn i Romsdal, og har funne fram mange gode slåttar. I tillegg har laget tre komponistar i eigne rekkjer, Arnold Farstad, Guttorm Roaldsnes Ulvund og Trygve Jenset – og ein som veit kor folkemusikalske godbitar er å finne, Bergtor Gjerde.Den nye CD-en inneheld 20 melodiar, inkludert ein flott versjon av ”Romsdalspringaren” med vår musikalske leiar Leidulv Stokkeland og ein nydeleg springar frå Tresfjord framført av mor og dotter, Liv og Jorun Marie Rypdal Kvernberg. Ei eiga gruppe i laget tolkar kjenslevare stemningar frå ”Seilerhytten” på Hjertøya. Drivande rytme kjenneteiknar dei fleste melodiane Dei vil garantert lokke deg ut på dansegolvet, anten det er i stova, festsalen eller stabbursloftet. Nyt dansen!

16.08.09: Turistbåt

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

 

 

Vi spilte så fjøra føyk da turistbåten Albatros la til kai i Molde. Vi hadde to økter og nesten to timers spilletid til sammen, og publikum var meget begeistret. Sjelden har så mange stått på øverste dekk og klappet som da vi spilte mens båten la til kai. Også da turistene steg på land for å gå til bussene var smilene til oss musikere mange.

Et artig oppdrag, som vi gjerne gjentar ved senere høve. At det regnet litt, gjorde ingenting. Det var ikke mer enn vi regnet med, ikke rart alle sammen var yr.

 

 

 
© 2024 Romsdal Spelemannslag

Hosted by: SPIFO LIMITED | Powered by: GoEdit™ / JOS | GoEdit™ a SPIFO LIMITED trademark.
Version: 12C2