Hovedside
Om laget
Aktivitetsplan
Bilder
CD
Notehefte
Årsmelding
Vedtekter
Lenker
Støtt oss
Kontakt oss



 
   

Bilder 2013 -høst

15.12.13: Avslutningskonserter

Sample Image 

En flott avslutning på spelemannssesongen 2013, med to konserter søndag, først på Glomstua, deretter på sjukeheimen på Røbekk (bildet). Da er det bare å begynne forberedelsene til neste års fylkeskappleik i Molde.

 

10.12.13: Minneord i ØstersundPosten

Sample Image

 

Olle Simonsson

Olle är på en lång vandring. På en väg som bara leder bort. Vi kan inte längre se honom, vi kan bara ana att det är Olle. Han har sin fiol med sig, nyckelharpan, gitarren och cittran bär han också på. Som alltid finns flöjterna och Offerdalspipan i benfickorna på Olles byxor.

Spelmanslagets resa med Olle började 1985 och han har tagit laget till många olika platser och spelningar runt om i landet. Höjdpunkterna är givetvis våra resor till USA, Ryssland och Sydafrika och naturligtvis Norge. Alltid med Olle och hans instrument. Kameran var också en ständig följeslagare. Olle såg alltid intressanta saker och människor.

En solig och varm septembersöndag, den 29/9, tog vi avsked av våra norska spelvänner efter en helg fylld med musik, glada skratt och trevlig samvaro. Vem kunde då ana att den avslutande musikgudstjänsten i Alsens kyrka också blev ett musikaliskt avsked av Olle.

Visst kommer Offerdals spelmanslag att leva vidare – det var Olles bestämda önskan och förhoppning. Men det kommer att saknas en fiol med karaktärsfast rymt och härlig stämklang i vårt lag. Och vad är Tillbergspolketten och Skomakarvalsen utan nyckelharpa? När vi spelar vår mest önskade låt Brudlåt till Ulrika är den som allra bäst med flöjt.

Olles bortgång är en stor förlust för spelmanslaget. Men störst är ändå förlusten för Annakarin och familjen. Vi skickar våra varma tankar. Olle är på en lång vandring …..

Tack Olle! Du är alltid med oss.

Offerdals spelmanslag

 

02.11.13: Hektisk helg

Sample Image

Bilde fra RB nett, tatt av Svein Magne Harnes, på Plassen.

 

 

Sample Image  Sample Image

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image

 

 

Hektisk fredag og lørdag. Konsert for Fredagstrimmen på fjordstuene fredag kveld med spelemannslaget, ny konsert på Plassen lørdag og stort program i samarbeid med Alf A. Sæter på Skåla helselags 100-årsjubileum. Bildene er fra Plassen og Nesjestranda.
 

 

 

24.10.13: Trist beskjed fra Offerdal

Sample Image

Det er bare tre uker siden vi sto og spilte i lag og var innom keramikkutsalget hans hjemme i Ede. Mandag fikk vi den triste beskjeden om at Olle Simonsen, primus motor gjennom lang tid i Offerdal Spelemannslag, hadde gått bort, bare 66 år gammel.

Olle var en multikunstner og en fantastisk musiker, med sterke bånd også til Norge.

På siste øving i laget snakket Olles venn Hans Erik Wold om det flotte mennesket og Olle ble minnet med et minutts stillhet.

Vi lyser fred over Olles minne.

 

 

27.-29.09.13: Offerdal-tur

Sample Image 

 

Sample Image 

Reisebrev fra busstur til Offerdal

 

Bussen stod klar for avreise ved Reknesmuseumet, 27.9.13 kl. 08, og vi kom selvsagt ikke først. Men med matpakke og drikke, bagasje og instrument ble vi innlosjert i en hyggelig buss. Bilsyke meg fikk sitte fremst med bilsyketabletter innabords, mens Ove fikk sitte midt i bussen og skravle, synge og være sosial. Det passet oss begge helt utmerket. Sjåføren kjørte mil etter mil, jevnt og behagelig og vi var i Trondhjem før vi visste ordet av det. Der plukket vi opp flere glade musikere og stemningen var god. Jåmtlandssången ble sunget og nynnet og det var fint. Vi passerte svenskegrensen uten spor av tollere og syndere og fant systembolaget til glede for mange. Så dukket Ahlen opp med sin vakre innsjø og frodige marker, og vi kunne parkere ved vårt bestemmelsessted; Wångens wærdshus, www.wangen.se
Wången ligger i den vakre Alsenbygden i Krokoms kommune, midt mellom Östersund og Åre. Her tilbyr man utdanning for hesteinteresserte. Høflige som vi var tok vi alle på blått sko overtrekk som lå i gangen klar til bruk for de som drev med hester på området.

Vi kunne gå til dekket bord og spise varm mat, mens vi ble ønsket velkommen av Jan Runsten og musikalske toner. Bussen gikk så til en ombygd fjøs der øving og spilling sto på programmet. Undertegnede fikk prøve seg på rytmeinstrument -eller marakas og koste seg med å holde takten på en livlig gjeng. Også her var det bespisning med alt fra røkt elghjerte til svenske spesialbrød. Deilig kveldsmat eller kvællsfika som de kalte det. En trivelig kveld både for musikere og medbragte ektefeller.

Neste morgen var det tur til Kaxås. Heller ikke denne dagen ble Ove og jeg førstemann på bussen. Dagen startet med besøk på gården til Jan Runsten, som drives økologisk. Han har kjente runesteiner på området sitt og derav kommer navnet. Neste stopp var hos Olle keramiker, der mange handlet gaver med hjem. Klær, keramikk, tegninger, maleri, klær lys, kort og bøker. Noe for enhver smak. Et kunstnerisk hjem både inne og utendørs, der jeg m.a. fant fine skisser og tegninger.

Bussen tok oss med til øvre Kaxås der vi så utover en fin innsjø, Hellesjøen, samt vidder og fjell. Der fant vi et lite urberg eller svaberg, Helleberget, som kom av norske fjellforkastninger, og som svenskene var stolte over. Der var det korall fra tidligere hav og godt jordbruksland.

På Kaxhønvegen passerte vi små torp med gamle amerikanske biler parkert utenfor der favorittmusikken er countrymusikk. LappNilstorpet lå der etter den flinke felemusikeren LappNils som spilte til dans og senere ble religiøs og la musikken på hylla. Det var synd. Jeg tror at Gud også liker musikk. Kaxhø betyr en skogfri ås. Oppfordrer til nettbruk og googling av Wången, Alsen, Kaxås, Offerdal og Gløsa.

Det ble også tid til å besøke gården til en av musikerne og et lite gårdsutsalg med diverse gaveartikler. Kjekt med litt shopping. Vi fikk vite at de har URAN forekomst i området. De har slalåmbakke, godt jordbruksområde. De har hatt flinke prester i en rik bygd. Folketellinger helt tilbake til 16-17 hundretallet. Kanskje for å finne ut hvor mye arbeidskraft de hadde tilgjengelig. Flest geiter i hele Sverige. De har slowfood og spredt bosetting. Men som guiden sa, ikke så mye å skryte over sammenlignet med hva Norge kan by på. En fin tur på smale veger med god sjåfør var det uansett.

Kaxås bygdegård sto og ventet på oss. Der ble det plass til 4 øvingsgjenger som spilte vilt og vakkert. Jeg ble mest fasinert av en tubaspiller som kompet flott. Her fikk vi damene slappe av med prat, ukeblad, aviser og håndarbeid mens musikerne øvde og øvde til felles glede, og godfoten fikk trampe takta. Det ble servert en nydelig middag med nogo attåt og så ble det konsert der våre spillemenn fikk briljere med fin musikk. Kveldens fysiske aktivitet ble gammeldans på samme lokalet og mye buskspilling både her og der. Det var en riktig hyggelig aften som ble avsluttet rundt midnatt. Karlsvogna lyste mot oss fra stjerneklar himmel da vi gikk i bussen, og dro hjem til overnattingsstedet. Det var et flott svensk vertskap som hadde lagt seg i selen for å få til et fint og hyggelig arrangement for gjestene fra Norge, og mange som stilte opp med mat, servering og andre oppgaver. Ingen tvil om at vi var velkomne.

Neste morgen rakk vi frokost med god margin, og oppgaven var å spille under gudstjenesten i Alsens kirke. Det var flott når preludiumet ble spilt av inn marsjerende musikere og det ble mye musikk å høre fra mange grupper før postludium ble spilt på samme måte. Høytidelig og vakkert. Det var søndagsskole for barn med flanellograf og korsang og den kvinnelige presten var behagelig. En norsk julesang ble sunget av kirkelyden som bruker den som en helårssalme.

Utenfor kirka ble det fotoseanse der norske og svenske spillemenn var glade etter felles innsats. Mange fine bilder ble tatt i mange ulike vinkler for alle så i kryss og tvers i alle retninger der det stod noen med fotoapparat. Ikke lett å samle blikkene akkurat.

Et siste måltid ble kirkekaffen med noe godt og biteti. Ingmund overrasket oss alle med sin fine tolkning av en svensk melodi med sang og eget gitarspill til glede for alle.

Selvfølgelig ble det litt Harryhandel på svenskegrensa i Storlien. Stor butikk der jeg måtte kjøpe svensk åksjukemedikament-tyggeummivariant. Men den holdt bilsyka unna.

Veien hjem gikk greit. Vi fikk mat og sjåføren fikk bensin, og vi var hjemme kl. 22 i Molde etter en begivenhetsrik helg. Jeg slumret på første benk og hørte latter og glede bak i bussen. En slik tur er sosial og gir alle inspirasjon og motivasjon for videre innsats i musikkens verden.

Takk for at jeg fikk være med.

LillyAnne

 

 

 

 

24.08.13: Kleivefest

 Sample Image

 

Sample Image Sample Image

 

 

 

19.08.13: På blåtur…

 

Sample Image

Enden er nær....

 

En reportasjetur til Nesjestranda og Skålahalvøya skulle være enkel match for tre rutinerte karer fra Molde. Etter et hyggelig møte med ekteparet Flovikholm, ble det besluttet av de tre levende GPS-ene å ta en liten sightseeing i området vestover før vi dro tilbake til Molde. Det begynte bra, men etter hvert havnet vi på krøtterstier som truet med å redusere verdien av formann Ulvunds bil. Turen stoppet ved kanten av Moldefjorden, og siden verken Guttorm, Erling eller Ove ønsket å teste om bilen kunne gå på vannet a la Jesus snudde vi og «kreket» oss tilbake på «stien». Heldigvis også tilbake til sivilisasjonen via Skåla Bær.

 

Sample Image

 

 

 
© 2024 Romsdal Spelemannslag

Hosted by: SPIFO LIMITED | Powered by: GoEdit™ / JOS | GoEdit™ a SPIFO LIMITED trademark.
Version: 12C2